Petje

Poseben program za solo petje zajema različne pevske zvrsti od klasične, zborovske, muzikalov, do popa in rocka. S pomočjo naprednih tehnik učenja, treninga in motiviranja vam naš program pomaga pri enem izmed najlepših načinov glasbenega izražanja petja.

Program je namenjen:

 • popolnim začetnikom,
 • pevcem z zborovskimi izkušnjami,
 • pevcem iz različnih glasbenih zasedb (akapela skupine, ansambli, pop in
  rock skupine …),
 • vsem, ki so z delom pripravljeni osvojiti pravilno pevsko tehniko in jo nato
  uporabiti pri svojem pevskem slogu.

Glavni cilji programa:

 • pridobivanje pravilne telesne drže in dihanja,
 • učenje pravilne tehnike petja,
 • oblikovanje vokalov,
 • razvijanje glavnega registra,
 • kultiviranje pevskega glasu,
 • branje not,
 • razvijanje osebnosti,
 • sodelovanje na nastopih, prireditvah.

Na vsa ta in podobna vprašanja vam ponujamo
ODGOVORE IN REŠITVE!

Z veseljem vam bomo pomagali na poti
do vaših glasbenih ciljev!

Na vsa ta in podobna
vprašanja vam ponujamo
ODGOVORE IN REŠITVE!

Z veseljem vam bomo pomagali na poti do vaših glasbenih ciljev!

Zakaj je pomembno, da se petja učimo na pravi način?

Glasilke so organ, ki je namenjen predvsem govorjenju, obenem pa tudi petju. Ko glasilki vibrirata, nadzorujeta pretok zraka, ki prihaja iz pljuč, in ga pretvarjata v zvok. Z uporabo napačne vokalne tehnike lahko pri čezmernem govorjenju ali petju glasilke resno poškodujemo. Poleg tega, da se s pravilno vajo izognete poškodbam glasilk, pri delu s profesionalnim učiteljem petja izoblikujete tudi lastno barvo glasu, razvijete razpon in pravilen dih, kontrolirano uporabo prepone, muziciranje, artikulacijo, intonančno točnost (glasbeni posluh), interpretacijo in vrsto drugih pomembnih dejavnikov, ki vam jih bomo izboljševali na pevskih lekcijah.

Dodatni razlogi za učenje pri profesionalnem učitelju:

Poleg zgoraj naštetih razlogov, zakaj je pomembno, da delate s profesionalnim učiteljem, vam bo to pripomoglo tudi pri spoznavanju upevalnih in tehničnih vaj in njihovi uporabi pri posameznih skladbah. Ob vsem tem se boste spoznali tudi z osnovnim pevskim izrazoslovjem in izjemno pomembno odrsko prezenco. Na urah se boste namreč poleg učenja in treninga petja spoznali tudi z veščinami nastopanja.

Dodatne ugodnosti

 • Z rednim obiskom in pravilnim treningom boste lahko opazili viden napredek, saj boste tako še bolj uživali v lastnem pevskem izražanju, obenem pa vam bo to pomagalo pri lažjem premagovanju morebitne treme.
 • Za pravilno in lažjo vajo doma boste poleg vaj, ki jih boste predelali na urah, prejeli tudi individualno prilagojen program za domačo treniranje (upevalne vaje, vaje za intonacijo, vaje za dih …).
 • Na vašo željo se lahko učna ura tudi snema. Del vaje z učiteljem bo tako namenjen analizi posnetka, kar vam bo prineslo še dodatni napredek.
 

Priprava na opravljanje izpitov na državni glasbeni šoli

Če si želite opraviti državno nižjo glasbeno šolo, vas bomo vodili skozi učni načrt, ki vam bo omogočil uspešno opravljanje izpitov. Ti se opravljajo na državni glasbeni šoli in se jih lahko udeležijo tudi odrasli.

Zasebno poučevanje ali glasbena šola?

Prepričani smo, da je zasebno poučevanje lahko enako ali celo bolj kakovostno kot šolanje v klasični glasbeni šoli. Tukaj je le nekaj dejavnikov, ki to potrjujejo:
 • posamezniku prilagojen program, ki učenca pripelje do odličnega znanja in po želji do spričevala glasbene šole,
 • ni sprejemnih izpitov, na podlagi katerih se mnogim, ki tisti trenutek nimajo dovolj razvitega posluha ali ritmičnih sposobnosti, odreče glasbena pot,
 • zagotovljeno sproščeno okolje,
 • uporaba pozitivne motivacije,
 • možnost nadomeščanja ure,
 • možnost poučevanja na domu.

Kako začeti

Če ste resni glede solo petja in želite doseči svoje cilje, se nam javite na info@glasbenasola.si ali na telefon +386 51 411 312. V čim krajšem času se vam bomo javili in dogovorili se bomo za prvi možni termin.

Želimo vam veliko glasbenega in osebnega uspeha.
Verjamemo, da vam lahko pomagamo doseči glasbene cilje.

Prednosti glasbene šole

dolce

Prednosti glasbene šole

dolce

Prednosti glasbene šole

dolce
ozadje-note

VPIŠE SE LAHKO
KDORKOLI, NE GLEDE
NA STAROST

note_01
note_02
ozadje-note

VPIS JE MOŽEN
KADARKOLI
V LETU

ozadje-note

PROGRAM JE
PRILAGOJEN
POSAMEZNIKU

note_03
ozadje-note

VPIŠE SE LAHKO
KDORKOLI, NE GLEDE NA STAROST

ozadje-note

VPIS JE MOŽEN
KADARKOLI
V LETU

ozadje-note

PROGRAM JE
PRILAGOJEN POSAMEZNIKU

Zakaj BREZPLAČNA uvodna ura?
osebni-stick-icon

Osebni stik

Zelo pomembno je, da imata učenec in učitelj dober osebni stik (medsebojno kemijo), saj to lahko veliko pripomore k samemu napredku in počutju učenca. Brezplačna uvodna ura vam omogoča, da spoznate in začutite učitelja, še preden se odločite za delo z njim.

vase-predznanje-icon

Vaše predznanje

Uvodna ura omogoča učitelju, da spozna močne in šibke točke v vašem trenutnem znanju. Na podlagi tega vam lahko ponudi najustreznejši program in način dela, obenem pa lahko oceni, katerih področij se bo treba najprej lotiti.

ustreznost-programa

Ustreznost programa

Mnogo učiteljev ponuja splošne lekcije za vse žanre in vsa področja glasbe, pri čemer pa seveda trpi sama kvaliteta poučevanja, še bolj pa napredek, rezultati in zadovoljstvo učenca. Zato se v Dolce posvečamo samo področjem, ki jih zares dobro poznamo in katere lahko ponudimo učencem v najvišji možni kvaliteti. Namen uvodne ure je torej tudi to, da skupaj z učiteljem ocenita, ali naš program ustreza vašim pričakovanjem in ali vam bo lahko prinesel želene rezultate.

prvi-glazbeni-nasveti-icon

Prvi glasbeni nasveti

V želji, da pomagamo čim več glasbenikom, je večji del brezplačne ure namenjen reševanju najbolj perečega problema s katerim se kandidat v tistem trenutku sooča pri svojem igranju. Tako lahko pomagamo že takoj in tudi v primeru, da se kandidat ne odloči za nadaljevanje. V veliki večini primerov pa nam kandidati izkažejo svoje zaupanje in se odločijo za nadaljevanje svoje učne poti v glasbeni šoli Dolce.